(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ushbu matnda o‘quvchilar uchun ma’naviy-ma’rifiy faoliyatning ahamiyati haqida so‘z yuritiladi va ularni takomillashtirish usullari taklif etiladi. Bunday mashg‘ulotlar o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy qadriyatlarini yuksaltirish, dunyoqarashini kengaytirish, hamjamiyat tuyg‘usini tarbiyalash, o‘quvchilarda hayot mazmunini topishga xizmat qilishini ta’kidlaydi. Shuningdek, matnda ma’naviy-ma’rifiy ishlarning ma’ruzalar, uchrashuvlar, ekskursiyalar, ko‘ngillilar faoliyati va ijodiy tanlovlar kabi asosiy yo‘nalishlari muhokama qilinadi, shuningdek, interaktivlik, dolzarblik, qulaylik, hayot bilan munosabatlar kabi tadbirlar samaradorligini oshirish yo‘llari taklif etiladi. , motivatsiya, hamkorlik va baholash samaradorligi.