(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ушбу мақолада Халкаро спорт таснифида (классификация) югуришлар, сакрашлар ва улоктириш гурари умумий тарзда "Енгил атлетика" деб юритилса да, у бошка спорт турларига батан кенг тармоқлилиги, бахслашиш, хакамлик килиш, мусобака ўтказилиши буйича жиддий фарк килади ва кўпчиликни ўзига камраб олади. Мазкур соҳа буйича кадрлар тайёрлашда профессор-ўкитувчиларнинг касбий педагоги салохиятини ошириш замонавий таълимнинг энг муҳим муаммоларидан биридир. Тадкикотинит бу масалалар билан узвий богликлиги манзунинг долзарбаигидан беради