(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Hozirda Respublikamizda umumiy ovqatlanish korxonalari uchun yangi sanitariya-gigiyena talablari bosqichma – bosqich o‘rnatilmoqda. Bu Sanitariya-epidemiologiya qo‘mitasi tomonidan ishlab chiqilgan yangi tahrirdagi “Umumiy ovqatlanish korxonalariga qo‘yiladigan sanitariya-gigiyena talablari”da belgilangan qoida va me’yorlarga amal qilgan holda ishlarni olib borish haqida tavsiya va ko’rsatmalar berilgan. Ushbu yangi talablar bilan tadbirkorlik sub’ektlarining faoliyatiga to‘sqinlik qiluvchi ayrim talablar (umumiy ovqatlanish korxonalarida suv ta’minoti bo‘lmaganda korxona faoliyatini to‘xtatishi kerakligi, ovqat tayyorlashda ko‘mir va o‘tin kabi yoqilg‘ilardan foydalanish taqiqlanishi kabilar) bekor qilingan.