(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Ehtimollar nazariyasi va matematik statistika fani metodlari hozirda xalq xo‘jaligining barcha tarmoqlarida, jumladan iqtisodiyotda keng qo‘llanilmoqda. Oxirgi yillarda iqtisodiyot yo‘nalishi bo‘yicha olingan Nobel mukofotlarining sovrindorlari ham ushbu fanning ayrim yo‘nalishlarini iqtisodiy jarayonlarga qo‘llab, makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarni matematik modellarini tahlil qilgandan so‘ng avvaldan bashorat qilish usullarini yaratganlari uchun jahon olimlari tomonidan tan olinmoqda