(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2024)
Мақолада қуруқлик қориноёқли моллюскаларининг шаҳар биотоплари бўйича тарқалиши ҳақида маълумотлар келтирилган. шаҳарларнинг жойлашуви, ундаги кўкаламлаштирилган майдонларнинг кўплиги моллюскалар учун қўлай жойларнинг бўлиши ва ҳудуд малакофаунаси тур таркибининг хил-хиллигини белгилайди. Тадқиқотлар натижасида Самарқанд шаҳрида 13 оила 16 авлодга мансуб, 26 тур, Каттақўрғон шаҳрида 7 оила 9 авлодга мансуб 11 тур, Навоий шаҳрида 9 оила 9 авлодга мансуб 10 тур, Зарафшон шаҳрида 5 оила 5 авлодга мансуб 5 тур қуруқлик қориноёқли моллюскалари учраши аниқланган.