(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Yashil va barqaror iqtisodiyotga o’tish innovatsiyalarni rivojlantirish, toza texnologiyalarni rivojlantirish va ekologik toza amaliyotlarni amalga oshirish uchun katta sarmoyalarni talab qiladi. Biroq, yashil iqtisodiyotga zarur investitsiyalarni jalb qilish juda qiyin vazifa bo’lib qolmoqda. Ushbu maqola barqaror o’sishni tezlashtirishga intilayotgan hukumatlar, korxonalar va manfaatdor tomonlarga qimmatli tushunchalarni taklif qilib, investitsiya samaradorligini oshirish strategiyasi va imkoniyatlarini o’rganadi. Keng qamrovli siyosat asoslarini qabul qilish, qo’llab-quvvatlovchi moliyaviy mexanizmlarni yaratish va qulay investitsiya muhitini yaratish yashil iqtisodiyotga samarali o’tishning asosiy omilidir.