(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqola birja lug’atining paydo bo’lishi va rivojlanishi tarixiga bag’ishlangan. Qimmatli qog’ozlar, obligatsiyalar, fyucherslar, birja indeksi kabi asosiy tushunchalar ko’rib chiqiladi. Ularning kelib chiqishi haqida qiziqarli ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu atamalarning aksariyati o’rta asrlarda savdo va moliyaning faol rivojlanishi bilan bog’liq holda paydo bo’lganligi ko’rsatilgan. O’shandan beri birja lug’ati sezilarli o’zgarishlarga duch keldi, zamonaviy moliyaviy vositalar va amaliyotlarni tavsiflovchi ko’plab yangi tushunchalar bilan to’ldirildi.