(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada moliya bozorlari bilan bog’liq asosiy tushunchalar va atamalar ko’rib chiqiladi. Fond bozori, Forex valyuta bozori, fyuchers va optsion shartnomalari, aksiyalar va obligatsiyalar kabi mavzular yoritilgan. Har bir moliyaviy vositaning ta’rifi berilgan, uning asosiy xususiyatlari va ishlash tamoyillari ko’rib chiqilgan. Moliya bozorining turli segmentlari o’rtasidagi o’xshashlik va farqlar tushuntiriladi. Maqola keng kitobxonlar uchun zamonaviy moliya bozorlarining asosiy elementlari haqida asosiy tushuncha berish uchun mo’ljallangan.