(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Kognitiv tilshunoslik bugungi kunda tilshunoslik sohasida tobora rivojlanib bormoqda. Kognitiv tilshunoslikning asosiy o’rganish obyekti bo’lgan “konsept” mental jarayonlarning natijasi sifatida “kognitiv semantika”ning freymlashgan ko’rinishi bo’lib, tilda o’zining verbalizatorlariga ega. “Giperbola” konsepti shunday konseptlar sirasiga kiradi. Maqola kirish, asosiy 3 qism va xulosadan iborat. Ushbu maqolada “giperbola” mubolag’a stilistik vositasining universal tabiatini aniqlash, ularni leksik va semantik jihatdan chuqurroq o’rganish, ingliz va o’zbek tillarida “giperbola” vositasining verbalizatorlarining o’xshash va farqli jihatlarini o’rganish yorilitgan.