(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Bu maqolamizda ijtimoiy tilshunoslikning jamiyatdagi ahamiyatini o’rganishga bag’ishlangan. Maqola tilning jamiyatdagi o’z vazifasini, insonlar o’rtasidagi fikrlar almashishini tushuntirishga harakat qildik. Tilshunoslikning ijtimoiy kontekstda qanday o’zgarishlarga olib kelishi, jamiyatdagi kommunikatsiya jarayonlariga qanday ta’sir qilishi va jamiyatning boshqa sohalariga o’z mablag’ini qanday keltirishiga doir tahlillar maqolada muhokama qilinadi.