(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Bu maqolada iqtisodiy matnlarning leksik xususiyatlarini tahlil qilindi. Maqolada iqtisodiy matnlarda ko’p ishlatiladigan so’zlar, ularning ma’nolari va ularni foydalanish xususiyatlari bayon qilib berildi. Leksik xususiyatlar, so’zlar va so’z birikmalarining iqtisodiy matnlardagi kontekstda qanday oʻrinda foydalanilishi, ularning o’zbek tilida va boshqa tillarda tarjima qilinishi ilmiy tahlil qilinadi.