(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ingliz tilida tinglashni o’rgatish xuddi xorijiy so’z idrok etishdagi qiyinchilik ya’ni ta’limning erta bosqichlarida o’quvchilar duch keladigan asosiy muammolardan biridir. Keyinchalik, bu muammo ingliz tilida tinglash ko’nikmasi bilan doimiy mashg’ul bo’lish orqali hal etiladi. Nutq ko’nikmalarini o’zlashtirishda alohida o’quv jarayonida ingliz tilida tinglashdan foydalaning. So’z ko’payishi bilan chet tilida tinglash so’zlar sonini oshiradi. Ingliz tilida tinglab tushunishni amalda qilish uchun, turli xil audio materiallardan foydalanishingiz mumkin. Ingliz tilida tinglash ko’nikmasi sekin qo’shiq bilan, oddiy matnlar va nutq tezligi hajmi orqali o’rganib boriladi. Ushbu maqolada biz yuqoridagilar haqida batafsil tushuncha berib o’tamiz.