(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
maqolada tilshunoslikda birikmalar va ularning qo‘llanilishi, badiiy matnni lingvopoetik tahlil qilishdagi o‘rni va Nizomiddin Mahmudovning birikmalar yuzasidan ilmiy qarashlari aks ettirilgan, badiiy matnlarda qo‘llanilgan lisoniy birikmalardan namunalar keltirilgan.