(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Maqolada Qoraqalpog‘iston hududidagi ekklezionimlarning o‘ziga xos leksik-semantik xususiyatlari o‘rganilgan va ilmiy asosda tahlil etilgan. O‘rganilayotgan hududdagi antroponimlar asosida hosil qilingan ekklezionimlar, oykonimlar asosida hosil qilingan ekklezionimlar, etnonimlar asosida hosil qilingan ekklezionimlar, ijtimoiy tabaqa, kasb-hunar, mashg‘ulot nomlarini bildiruvchi so‘zlar birikuvidan yasalgan ekklezionimlar tahlilga tortilgan.