(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Enterobakteriyalar (Enterobacteriaceae) oilasiga mansub Salmonellalar urug‘ida 2000 dan ortiq serologik variantlar mavjud bo‘lib 700 tadan ko‘prog‘i odamlarda uchraydi. Ulardan Salmonella typhi, S. paratyphi A, va B, S. heidelberg, S. typhimurium, S. enteritidis, S. rapata, S. infantis, S. newport, S. agona, S. derby, S. london tez-tez uchrab turadi. Bu urug‘ga qorin tifi, paratiflar A, V, S va ovqatdan zaharlanishning qo‘zg‘atuvchilari kiradi. Ular o‘rtasida konyugativ aloqalar sababli antibiotiklarga rezistentlik ortib bormoqda. Ushbu tadqiqotda antibiotikorezistent S. typhimurium, S. enteritidis antibiotikotiplaridagi serotiplar o‘rtasida guruhli va monoretseptorli antigenlarning agglyutinabillik xususiyatlari urganilgan.