(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqola O’zbekiston Respublikasida investitsiya sohalarini boshqarishning o’ziga xos jihatlariga qaratilgan. Maqolada O‘zbekistondagi me’yoriy-huquqiy baza, investitsiyalarni rag‘batlantirish va xorijiy investitsiya siyosati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, u qishloq xo‘jaligi, energetika va infratuzilma kabi muhim tarmoqlarga sarmoya kiritish uchun qiyinchiliklar va imkoniyatlarni tahlil qiladi. Tadqiqotda investitsiya muhitini yaxshilash va to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb qilish bo‘yicha hukumatning sa’y-harakatlari, investitsiya loyihalarini qo‘llab-quvvatlashda mahalliy va xalqaro tashkilotlarning o‘rni ko‘rsatilgan. Bundan tashqari, avtoreferatda O’zbekistonning investitsiya sohalariniboshqarishning mamlakat iqtisodiy rivojlanishi va mintaqaviy integratsiyaga potentsial ta’siri muhokama qilinadi. Umuman olganda, maqola O‘zbekistondagi sarmoyaviy landshaft va uning investorlar va siyosatchilar uchun ta’siri haqida to‘liq ma’lumot beradi.