(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Maqolada hozirgi Buxoro va Navoiy viloyatlari hududidagi «buxorolik qoraqalpoqlar» orasidan chiqqan jirovlarning ijod yo`lining tadqiq qilinishi tarixi haqida so`z boradi. Shuningdek, muallif buxoro qoraqalpoqlari folklorining o‘rganilishi tarixiga oid ma’lumotlarini ham taqdim etadi.