(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Mazkur maqolada bugungi adabiyotshunoslikda dolzarb bo‘lgan masalalardan biri - psixologizm tushunchasi hamda ushbu masalaning tarixi borasida fikr yuritilgan. Psixologizmning adabiyotshunoslik ilmiga kirib kelishi, bu sohada amalga oshirilgan ilk tadqiqotlar, o ‘zbek adabiyotshunos olimlarining nazariy qarashlariga alohida to‘xtab o‘tilgan hamda psixologizm va psixologik tahlil terminlariga munosabat bildirilgan.