(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Mazkur maqolada bugungi adabiyotshunoslikda dolzarb bo‘lgan masalalardan biri - psixologizm tushunchasi hamda ushbu masalaning tarixi borasida fikr yuritilgan. Psixologizmning adabiyotshunoslik ilmiga kirib kelishi, bu sohada amalga oshirilgan ilk tadqiqotlar, rus va o‘zbek adabiyotshunos olimlarining nazariy qarashlariga alohida to‘xtab o‘tilgan hamda psixologizm va psixologik tahlil terminlariga munosabat bildirilgan.