(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Яллиғланиш ўзгаришлари атеросклеротик пилакчаларнинг ҳосил бўлиши билан бирга келади, натижада қон томир деворидан кўчувчи моноцитлар, лимфоцитлар ва макрофаг ҳужайралар миграцияга учрайди [7,16]. Пилакчаларнинг хосил булиши ва беқарорлашиши уларнинг таркибида топилган макрофаг ва плазма ҳужайралари иштирокида содир бўлади. Инсультларнинг ўткир даврида фаол яллиғланиш некрозланган тўқималар зонасининг ўсишига олиб келади [5,7].