(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Мақолада Ўзбекистон Республикасида маданий меросни ҳимоя қилишнинг назарий ва ҳуқуқий асослари, маданий мерос тушунчаси ва унинг бошқа ҳуқуқий тушунчалар билан боғлиқлиги, унинг ўзига хос хусусиятлари, маданий мерос тушунчасининг юридик табиати ҳақида фикр юритилади.