(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
F.Vyurtlening “Andijon shahzodasi” sarguzasht qissasidagi qator o‘ziga xos obrazlar “Boburnoma” voqealari, Bobur obrazini xolis va haqqoniy talqin etishga qaratilgan. Umuman, islomiy e’tiqod, milliy ruh, mardona tabiat bilan bezab tasvir etilgan Bobur obrazining asosiga muallif o‘zga millat kishisi bo‘lishiga qaramasdan ilohiy, Qur’oniy ko‘rsatma va tushunchalarni qo‘ygani ma’lum bo‘lganligi yoritilgan.