(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Indigo qadim zamonlardan,aniqrog`i yangi kup bo`yoqlar (indantrin) kashf etilganga qadar bo`yoq sifatida ishlatilinib kelinadi. O`sha vaqtlarda indigo Hindistonda Indigofera, Fransiyada va Rossiyada Isatisitinetaria degan o`simliklardan olinar edi.Indol qo`lansa hidli bo`lishiga qaramay atir-upachilikda va yoqimli hidga ega bo`lgan moddalar tayyorlashda ishlatiladi.