(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ushbu maqolada jadidlarning ma’rifiy va ijtimoiy-siyosiy qarashlari o‘rganilgan. Ўзбек jadidlarning ta’lim tizimini isloh qilish orqali jamiyatni taraqqiy ettirishga oid qarashlari tahlil etilgan. Jadidchilik harakati namoyandalari ilgari surgan ma’rifiy va ijtimoiy-siyosiy qarashlarning bugungi kundagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada ilgari surilgan fikr-mulohazalar muxtasar holda umumlashtirilgan.