(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Og’ir metall ionlarini sanoat oqavalari va chiqindilar tarkibidan aniqlash hamda sorbsion ajratishda mikroorganizmlar biomassalari sorbent sifatida qo’llaniladi. Saccharomyces Cerevisiae mikroorganizmidan va qatiq zardobidan biosorbent tayyorlandi va biomassalarning tarkibi o’rganildi.