(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Meva va sabzavotlarni tashish sohasidagi mutaxassislarning fikriga ko’ra, tez buziladigan yuklarni temir yo’l orqali tashishda xavfsiz tashish bilan bog’liq yo’qotishlar yangi meva va sabzavotlarning asosiy qismini tashkil qiladi. Shu bilan birga, xavfli tashishdan ko’rilgan yo’qotishlarning oshishiga ma’lum omillarning ta’siri ham o’zgardi.