(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Озиқ-овқат маҳсулотларининг ифлосланиши катта иқтисодий оқибатларга олиб келади ва дунёнинг барча мамлакатларида одамларнинг сог’лиг’ига та’сир қилади. ЖССТ ма’лумотларига ко ра ’ , 2006 йилда ривожланаётган мамлакатларда болалардаги диарея ва анемия ифлосланган озиқ-овқат билан бог’лиқ энг муҳим сог’лиқ муаммосига айланмоқда. Озиқланиш бо’йича халқаро конферентсияда та’кидланишича, юз миллионлаб одамлар ифлосланган озиқ-овқат туфайли келиб чиқадиган юқумли касалликлардан азият чекмоқда.