(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ушбу мақолада Э.Аъзамнинг “Забаржад” киноқиссасида “кичик одам”нинг кўнгил ҳоллари ахлоқий-маърифий конфликт асосида тасвирланганини кўрсатиш, ёзувчи ижодий-эстетик концепциясини таҳлил ва тадқиқ қилиш асосида бу асар наинки ёзувчи ижоди, балки кейинги йиллар ўзбек адабиётида ҳам аёл образини яратиш йўлидаги муҳим ютуқлардан бири экани кўрсатилган.