(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Қазақ әдебиетінің майталман өкілдерінің бірі болған Ахмет Байтұрсыновтың оқу-білімге, өнерге, адамдық қасиеттерге шақыратын еңбектері қазіргі жастарымыз санасын оятып, отансүйгіштік патриоттық сезім оятары сөзсіз. Мен Әжінияз атындағы Нөкіс мемлекеттік педагогикалық институты ағылшын тілі пәні улкен оқытушысы PhD Гулмира Усенова институттың бастауыш тәлім бөлімі білімгерлеріне ағылшын тілінен сабақ беремін. Сабақ барысында Аxмет Байтұрсын ұлының еңбектерін әр сабағымда білімгерлермен талдау жүргізіп отырамын. Оның өлеңдері күш-жігерге, Отанға деген сүйіспеншіліке, адалдық пен адамгершілік қасиеттерге толы. Біздің Өзбекстанымызде тәлім мен қоса тәрбие қатар жүргізілгендіктен тілші әрі ақын, ірі қоғам қайраткері Ахмет байтұрсыновтың ел үшін жасаған ерлік туындылары жастарды оқу-білімге шарлары сөзсіз. Әсіресе оның «Маса» атты қырық мысалы, «Оқуға шақыру» сияқты өлеңдері жастарды өнер-білімге, Отан сүйгіштікке тәрбиелейді. Сондықтан осы өлеңдерін ағылшын тіліне аударып, оның мазмұнын айқын түсіндіруге әрекет жасаймын. Болашақта А.Байтұрсынов өлеңдерінің қазақша, қарақалпақша, ағылшынша аудармалары үстінде жұмыс жасамақпын. Бұл бойынша бізде мүлдем жұмыс жасалмаған, тың нәрселер. Осының басын ашу біз сияқты ұлт жанкүйерлерінің алдында тұрған басты міндет деп ойлаймын.