(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ушбу мақолада таълим - тарбия тизимидаги муваффақият кўп жиҳатдан ўқитувчи ва мураббийларга боғлиқлиги, бугунги кунда ёшларни ҳаётга тайёрлашда ўқитувчи ва мураббийларнинг роли ҳақида сўз юритилади. Жамиятнинг бугунги ва келажаги, унинг маданий – маърифий ва маънавий салоҳияти таълим тизимининг қай даражада ривожланганлиги билан белгиланади. Президентимиз Шавкат Мирзиёев ўзларининг ҳар бир чиқишларида ўқитувчилар, устоз ва мураббийлар Учинчи ренессанс пойдевори бунёдкорлари, маърифат, маънавият боғининг боғбонлари эканини қайта- қайта таъкидлайдилар.