(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Мaqolada Investitsiyalarni jalb qilish va boshqarishning xorij tajribasi hamda uni mamlakatimizda tadbiq etish imkoniyatlari bilan bog`liq jarayonlar tadqiq etilgan. Investitsiyalarni jalb qilish bo`yicha dunyoning yetakchi mamlakatlaridan biri bo`lgan AQShning investitsion siyosati, investitsiyalarni jalb qilish va ularni boshqarish, tartibga solish va nazoratni yo`lga qo`yish yo`llari haqida va Yaponya, Xitoy, Germaniya, Fransiya, Kanada, Buyuk Britaniya, Hindiston, Braziliya kabi dunyoning eng yirik iqtisodiyotiga ega bo’ladigan davlatlar xorij tajribasi tahlil qilingan. Rivojlangan mamlakatlar investitsion jozibadorligini mamlakatimizda tadbiq etish bo`yicha ilmiy takliflar va amaliy tavsiyalar shakillantirilgan.