(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada mehnat bozori talablariga moslashuvchan kadrlar tayyorlashda ta’lim muassasalari va ish beruvchilar o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, dual ta’lim tizimining nazariy asoslari, uning afzalliklari, rivojlangan mamlakatlar tajribasi hamda O‘zbekistonda ushbu tizimni kengaytirish istiqbollari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ish beruvchilar bilan samarali hamkorlik va dual ta’lim mexanizmlarining rivojlanishi bitiruvchilarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish, bandlik darajasini oshirish va iqtisodiyotning malakali kadrlarga bo‘lgan ehtiyojini qondirishda muhim omil hisoblanadi.