(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada Migel de Servantesning “Don Kixot” romani ritsarlik romanlariga parodiya sifatida boshlanib, falsafiy asarga aylangani tahlil qilinadi. Asar qahramonlari – Don Kixot va Sancho Pansa timsollarida insoniyatning ma’naviy intilishlari va moddiy dunyo qarashlari oʻrtasidagi ziddiyatlar yoritilgan.