(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada turizm terminologiyasining leksik-semantik xususiyatlari hamda turistik terminlarning mavzuiy guruhlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda semantik maydon nazariyasining shakllanishi, uning tilshunoslikdagi o‘rni va turizm terminologiyasini tasniflashdagi ahamiyati yoritilgan. Turizmni tashkillashtirish va turistik xizmatlar bilan bog‘liq terminlar alohida mavzuiy guruh sifatida o‘rganilib, ularning ichki leksik-semantik guruhlari tavsiflangan. Shuningdek, turizm sohasiga oid terminlarning ma’noviy xususiyatlari, funksional vazifalari hamda xalqaro terminologik tizim bilan aloqador jihatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijasida turistik terminlarning o‘zbek tilidagi terminologik tizimni boyitishdagi o‘rni asoslab beriladi.