(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada biologiya fanini o‘qitishda interaktiv texnologiyalar, mediata’lim, multimedia vositalari hamda innovatsion pedagogik yondashuvlardan foydalanish metodikasi yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, talabalar mediasavodxonligini shakllantirish, web-quest texnologiyasining afzalliklari, multimedia vositalarining biologiya fanini o‘qitishdagi samaradorligi tahlil qilingan. Interaktiv metodlarning talabalarning ijodiy, tanqidiy va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ochib berilgan.