(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy ta’lim tizimida talabalar shaxsiy kasbiy sifatlarini rivojlantirishda motivatsiyaning o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim sharoitida motivatsiya talabaning o‘quv faoliyatidagi faolligi, mustaqilligi va kasbiy kompetensiyalarining shakllanishida muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida motivatsiyaning ichki va tashqi turlari, ularning pedagogik jarayondagi roli hamda talabalarda mas’uliyatlilik, tashabbuskorlik, kommunikativlik va o‘z-o‘zini rivojlantirish kabi sifatlarni shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, motivatsiyani rivojlantirishning samarali pedagogik shart-sharoitlari va innovatsion yondashuvlar asoslab berilgan.