(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek badiiy matnlarida milliy mentalitet va xalqning o‘ziga xos turmush tarzini ifodalovchi maishiy lakunalar masalasi tadqiq etiladi. Maishiy lakunalar milliy-madaniy bo‘shliqlar sifatida nafaqat tarjima muammosi, balki xalqning dunyoqarashi va qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim lingvistik-estetik hodisa ekanligi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida o‘zbek xalqiga xos urf-odat va an’analarning badiiy matndagi o‘rni hamda ularning o‘zga madaniyat vakillari tomonidan idrok etilishi masalalari yoritilgan.