(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida fuqarolik kompetensiyasini shakllantirish jarayonida O‘zbekiston Respublikasi Davlat Madhiyasidan foydalanishning pedagogik-metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada davlat ramzlari vositasida o‘quvchilarda vatanparvarlik, milliy g‘urur, ijtimoiy mas’uliyat, jamoaviylik, huquqiy ong va axloqiy munosabatni rivojlantirish masalalari yoritiladi. Shuningdek, madhiya matnini tushuntirish, uni dars va sinfdan tashqari mashg‘ulotlarga integratsiya qilish, o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga mos metodlarni tanlash, mazmuniy tahlil, suhbat, musiqiy idrok va ijodiy topshiriqlar asosida tarbiyaviy natijaga erishish yo‘llari ko‘rsatib beriladi.