(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada arab va o‘zbek tillari sintaksisi hamda morfologiyasida holat ma’nosining ifodalanish vositalari qiyosiy jihatdan tadqiq etiladi. Tadqiqotda holat tushunchasining leksik-semantik tabiati, uning gapdagi sintaktik o‘rni va “hol“ (hal) kategoriyasining har ikki til tizimidagi o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Natijada, subyekt va obyektning harakat jarayonidagi holatini ifodalovchi universal va milliy-lisoniy qoliplar aniqlanadi.