(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Mazkur maqolada frazeologik birliklarning pragmalingvistik xususiyatlari badiiy nutq materiallari asosida tahlil qilinadi. Frazeologizmlarning kommunikativ vaziyatda nutq subyekti niyatini ifodalash, baholovchilik semantikasi, ekspressiv-emotsional ta’sir kuchi hamda adresatga yo‘naltirilgan kommunikativ strategiya sifatidagi funksiyalari ochib beriladi. Misollar asosida frazeologik birliklarning psixologik holatni ifodalash va nutq ta’sirchanligini oshirishdagi o‘rni aniqlanadi.