(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada Salohiddin Mamajonov talqinida Uygʻun ijodining badiiy va gʻoyaviy xususiyatlari tahlil qilinadi. Unda adibning dramatik asarlarida yaratilgan obrazlar tizimi, qahramonlar xarakteri hamda dramatik konfliktlarning badiiy ifodasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Uygʻun dramaturgiyasida insoniy fazilatlar, hayotiy muammolar va ijtimoiy munosabatlarning aks etishi adabiyotshunos qarashlari asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida Uygʻun asarlarining badiiy-estetik ahamiyati va o‘zbek adabiyotidagi o‘rni haqida fikr yuritiladi.