(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Ushbu maqolada tarbiya fanini o‘qitish jarayonida teatr pedagogikasi yondashuvlarining ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Teatr texnologiyalari orqali o‘quvchilarda ijtimoiy-emotsional kompetensiyalarni rivojlantirish, estetik didni shakllantirish, mustaqil fikrlash va hamkorlikda ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, teatr pedagogikasi asosida tashkil etilgan dars shakllari, rolli o‘yinlar va sahna mashqlari o‘quvchilarning tarbiyaviy jarayonlarga faol jalb qilinishiga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Maqola zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan uyg‘un holda teatrning tarbiyaviy qudratini ochib beradi.