(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida o‘qish savodxonligini rivojlantirish metodikasi 5E ta’lim modeli asosida tahlil qilinadi. O‘qish savodxonligi matnni ongli tushunish, tahlil qilish va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirishning muhim omili sifatida yoritiladi. 5E modelining har bir bosqichi o‘qish darslariga tatbiq etilib, o‘quvchilarning faolligi, mustaqil fikrlashi va tanqidiy tafakkurini rivojlantirishdagi samaradorligi ko‘rsatiladi. Tadqiqot natijalari ushbu model o‘qish savodxonligini tizimli va samarali shakllantirishga xizmat qilishini tasdiqlaydi.