(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Filmni san’at bo’lib taraqqiy topishida kinooperatorlarning ham asosiy o’rinlardan birini egallaydi. O’zbekistonda xizmat ko’rsatgan madaniyat hodimi Xamidulla Xasanovning ijodi yosh ijodkorlar uchun namunaviy ijod maktabi sifatida xizmat qiladi, desak mubolag’a bo’lmaydi. Zero, Xamidulla Xasanovning ekranda muhrlanib qolgan noyob kadrlari kino san’atining muhim jihatlarini tashkil qiladi. Afsuski, hozirgi paytda kuniga internetning Instagram, Tik-tok va b. kabi platformalarida didsiz telefon kamerasida tasvirga olib ommaga tarqatish urf bo’lib kelmoqda. Bu esa kino san’ati mumtoz arboblar ijodi, hayot yo’lining sermazmun izlanishlari, ularning ijodkorlik uslublari, tajribalarini tahlil etish hamda targ’ib qilish zaruriyatini kun tartibiga dolzarb vazifalardan biri sifatida ilgari surmoqda.