(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ушбу мақолада Ерқўрғон харобалари жойлашган ерда қўр тўкиб турган қадимий шаҳар Нахшаб ёки Қарши воҳасининг энг биринчи пойтахти бўлган. Ерқўрғонни икки қатор мудофаа девори қуршаб турган. Қазишмалар натижасида ушбу шаҳар биринчи девори дастлаб эрамиздан аввалги VI асрларда тикланган. Александр Македонский юришидан кейинги даврда шаҳарнинг иккинчи девори тикланган.