(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Mazkur maqolada Ustrushona mintaqasining Hindiston bilan madaniy aloqalari rivojlangan davr va buyuk ipak yo’li orqali olib borilgan mafaniy va savdo sotiq aloaqalar, Ustrushona mintaqasi orqali III-VIII asrlarda Buyuk Ipak yo’li o’zining gullab-yashnash cho’qqisida rivojlanganligi va shu davrda Buyuk Ipak yo’lida ilk o’rta asrlarda O’rta Osiyodagi va boshqa mintaqalarning madaniy aloqalari ham muhim ahamiyat kasb etgani ko’rsatilib o’tilgan.