(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ustrushona qadimiyatini o‘rganilishi Rossiya imperiyasi Turkistonni bosib olganidan keyin XIX asrning 60-yillarida rus ma’rifatparvar ziyolilari sharqshunoslar, arxeologlar, tarixchilar tomonidan boshlangan. Ta’kidlash joizki, dastlabki paytlarda moddiy madaniyat yodgorliklarini tadqiq etishda rus harbiy topograflari va zobitlari antikvar kolleksiya yig‘ish maqsadida bir muncha ishlarni amalga oshirishgan.