(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Ушбу мақолада Карши воҳасининг қадимий пойтахти – Ерқўрғон шаҳристони ҳозирги Қарши шаҳри Шайхали маҳалласидан икки километр шимолда жойлашган тупроққалъа бўлган.Ерқўрғон ҳудудиди турли ҳажмдаги тепаликлар билан қопланган бўлиб, улар собиқ шаҳар вайроналаридир. Энг йирик тепалик ҳукмдор саройи эканлиги аниқланган.