(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Qing sulolasining oxiri va XXRning ilk davrida ingliz detektiv romanlarining kiritilishi nafaqat keng jamoatchilik uchun tarbiyaviy ahamiyatga ega bo‘ldi, balki Xitoyning ilk davridagi jamiyatning ko‘plab jabhalariga ta’sir ko‘rsatdi. Chet el romanlarining kirib kelishi oxirgi Qing sulolasi va Xitoy Respublikasining ilk davrida odamlarning ko‘zini ochdi va jamiyat asta-sekin G‘arb adabiyotini tushuna boshladi. Ushbu maqolada detektiv romanlarning xitoy adabiyoti, hikoya uslubiga ta’siri haqida so‘z boradi.