(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF RECENTLY SCIENTIFIC RESEARCHER’S THEORY, 2023)
Mazkur maqolada Xorazmning qadimiy e’tiqod tarixi haqida ba’zi mulohazalar keltirib o’tilgan. Xorazm eng qadimgi davrlardan boshlab insonlarni o’ziga jalb qilib kelgan hudud hisoblanadi. Buning o’ziga yarasha sabablari bor albatta. Qayerdagi inson yashashi uchun sharoit bo’lsa, uyer insoniyat beshiklariyaratilishiga asos bo’lgan. Demak, O’rta Osiyo, jumladan Xorazm ham qadim zamonlardan inson yashashi, turmush kechirishi, xo’jalikyuritishi uchun zarur sharoit, qulay iqlimga ega bo’lgan zamin bo ’lgan.